Et filmsett fullt med Whee!

Å spille inn film innebærer mange turer med bil. Motlys utforsker nå om de kan få redusert bilbruken med Whee! på settet.

– Vi har lyst til å jobbe for en mer grønn filmindustri, og da må vi se på alle tiltak. Vi vet jo at hver biltur spart har en verdi i miljøsammenheng. Nå følger vi denne tråden, og håper at det kan gi et konkret samfunnsbidrag i våre produksjoner, forteller daglig leder i Motlys, Espen Osmundsen.

Whee!-sykler parkert ved siden av hverandre, med kurv foran og bak. De står på en hellebelagt flate, med grøntområder og noen bygninger i bakgrunnen.

– Filmproduksjon innebærer omfattende bruk av bil fordi det er mye, og mange som skal forflyttes. Vi er veldig nysgjerrig på å finne ut hvor mye av dette vi klarer å flytte over på elsykkel.

Person står og holder på en Whee!-sykkel. De har på solbriller og t-skjorte, og står mellom noe som kan se ut som et kontotbygg og et parkeringshus.

Motlys er et uavhengig produksjonsselskap som har levert en lang rekke kvalitetsfilmer siden 1983.Filmene og dramaseriene deres er prisvinnende og kritikerroste.

Du har helt sikkert hørt om noen av disse: Barn, Håp, Heimebane, Thelma, Welcome to Norway, Louder Than Bombs, Blind, Som du ser meg, Oslo, 31. august, Nord, Mannen som elsket Yngve og Gymnaslærer Pedersen.


Motlys er nå i full fart med Whee!

Men å ha sykkel tilgjengelig har unektelig noe med feel-good-følelsen også:
– Det kan være ganske intenst på filmsett. Det kan være et ganske etterlengtet avbrekk med en deilig sykkeltur med litt vind i håret.

– Vi har hatt Whee! en stund i Motlys nå, og de ansatte er skikkelig glad i det! Entusiasmen fra folk kommer fra at det er gøy, men også at det forenkler hverdagen både på jobb og på fritiden.

Vi håper folka til Motlys får stor underholdningsverdi av Whee! i sin hverdag, som publikum får av Motlys sine filmer.
Whee! og Motlys er godt i gang med samarbeidet med mål om å øke sykkelandelen i norsk film.