Hvem er Whee!?

Idéen om Whee! kom av opplevelsen av selv å få livet forandret av å bruke lastesykkel i hverdagen.

Vi tror på elsykkel som en nøkkel til bærekraftig mobilitet og god byutvikling og vil at flere skal få oppleve å få hverdagen til å gå opp, på en måte som gjør alle glade.

Bak satsningen på Whee! finner du Kari Anne og Mari. Helt vanlige i varierende grad uglamorøse småbarnsmødre, designere i IT-bransjen og lastesykkelentusiaster. Gjennom byrået Hoi! Oslo, har vi jobbet med små og store kunder på prosjekter innen bærekraftig mobilitet og samfunnsnytte i 3 år.

Vi har jobbet med å lage tjenester for (el-)sykkel og er engasjert både gjennom jobb og frivillig gjennom syklistforeningen og Transportsykkelmiljøet.

Da Korona kom brukte vi litt tid på å områ oss, men bestemte oss etterhvert for å gutse og se om vi kunne få til en satsning på et personlig abonnement på skikkelig gode nyttesykler, med en del nyttige tjenester inkludert.

Vi tok kontakt med det som etterhvert har blitt partnerne våre i Evo Elsykler og If forsikring, og klarte å sy sammen en tjeneste vi er stolte av å tilby på rekordtid. Den er et perfekt utgangspunkt for læring og videreutvikling etter brukernes behov.

Teamet som jobber med Whee! består i tillegg til Mari og Kari Anne, av designer Sofia, rådgiver og hardwareekspert Anders, Anna som hjelper oss med markedsstrategi og utvikler Tommy.

Vi er så smått ute i markedet, og har 30 brukere vi skal lære av for å videreutvikle og forbedre tilbudet. Neste år jobber vi mot full lansering i de største norske byene.

Hvis dette er noe du blir nysgjerrig på, kan du lese mer om sykkelen, se hva som er inkludert i tjenesten her, eller sende oss en mail med spørsmål eller forslag til hei@whee.no

Visste du at:

Sykkelen svarer ut hele 11 av FNs 17 bærekraftsmål

Over halvparten av alle norske bilturer er under 5 km

47% av elsyklister sykler hele, eller deler av vinteren

Elsyklister bruker sykkelen mer