Whee! Sykkelabonnement

En lastesykkel forandrer liv. Men hva er det som gjør den annerledes?

Kvinne med to barn på sykkel

Hva er en lastesykkel?

Kort svar: En sykkel som er designet og bygget for å frakte mer enn deg selv.

Det betyr at den i tillegg til å ha plass til passasjerer og last, er den også bygget og utstyrt for å tåle bruken. Det betyr at ramma og alle komponenter, inkludert bremser, hjul og gir er kraftigere dimensjonert og tåler mer vekt og masse.

Hvorfor trenger du en?

TL;DR
En sykkel laget for å frakte mer enn syklisten, og fordi den sparer deg masse tid og gjør hverdagen friere, bedre og morsommere. Registrer deg for prøvesykling og finn ut selv.

Å kunne suse forbi køen, med 2 barn bakpå og hele gjengens pikkpakk er en ubeskrivelig følelse. En lastesykkel er det nærmeste man kommer et redskap som kan gjøre det bilen gjør på korte reiser, uten at det går på bekostning av smidigheten og enkelheten ved en sykkel. Visste du at over halvparten av reisene vi gjør med bil på landsbasis er under 5km? Hele 70% er under mila

Lastesykkel er en samlebetegnelse på sykler som er designet og bygget for å frakte mer enn den som sykler. Det finnes flere typer, der man vanligvis skiller på om lasteplassen er foran eller bak.

Sykler med last foran har 2 eller 3 hjul og går under navn som kassesykkel, long john, bakfiets. Syklene som har ekstra plass bak kalles long eller midtail. De siste 5 årene har slike korte midtails blitt veldig populære. Det er sykler som kombinerer stor lastekapasitet med smidighet, enkel håndtering og rett og slett god brukeropplevelse.

En tredje kategori er minicargo, som på mange måter ser ut som en liten vanlig sykkel, men er dimensjonert for å frakte mer.

Der en vanlig (el)sykkel ikke har lov til å ha passasjer på over 10 år, er det for lastesykkel opp til produsenten hva sykkelen kan brukes til, og våre sykler har lastekapasitet fra 180kg.

Whee! har valgt å tilby korte midtails og minicargo, fordi det er sykler som kan erstatte veldig mye av bilbehovet for mange husstander. Noen av grunnene til det er:

Lengden er omtrent lik som en vanlig sykkel, så den er lettere å manøvrere i den trange byen, den går til og med inn i en heis.

 • Lavt tyngdepunkt gir stabilitet og god kontroll, som er spesielt viktig når man skal frakte barn.
 • Lavt innsteg gjør av og på lettere
 • Plass til 1-2 passasjerer (også lov med voksen passasjer)
 • Med store sidevesker og frontbærer er det lite man ikke får med seg.

Selv om man i teorien kunne ha brukt bil, er det i den tette byen, nesten alltid raskere og enklere med sykkel. Se for deg å ikke måtte lete etter parkeringsplass, at alle reiser tar omtrent samme tid hver gang, at du aldri sitter fast i kø, men tvert i mot sparer en halvtime i hver ende av arbeidsdagen, at ungene er blide og vennene deres vil sitte på, at det ikke er noe problem å gjøre et ærend. Vi opplever rett og slett at hverdagen blir mer forutsigbar og hyggeligere.

For foreldre med barn i barnehage- og skolealder er tid det største knapphetsgodet, og du sparer masse tid, samtidig som barna koser seg. En sånn sykkel senker stressnivået i hverdagen markant.

Alle i Whee!-teamet er enige om at lastesykkel kan ikke kan forklares, det må oppleves. Om du også er nysgjerrig på lastesykkel, bestill time for prøvesykling her.

Prøv en Whee!

Det er faktisk sånn, du tror det ikke før du får prøvd! Vi har flere modeller klare til testing. Avtal time for prøvesykling og få svar på spørsmålene dine.

Så enkelt er det

 1. 1

  Velg sykkel

  Velg sykkel som passer best dine behøv

 2. 2

  Hent sykkel

  Plukk opp sykkelen ved en av våre hubs

 3. 3

  Whee!

  Du sykler, vi tar oss av resten

Venteliste

Elsykkel Tern GSD

Tern GSD S10

Tern GSD er den originale korte midtailen og en modell som bare har blitt bedre over tid. Gjennomtenkt til minste detalj og solid bygget #midtail

Fleksible løsninger

Passer de fleste

Oppreist sittestil

Fra 2200 kr/mnd