– Passer oss som bedrift perfekt!

Newslabs ansatte får tilbud om å benytte seg av miljøvennlige elsykler fra selskapet Whee! – en løsning som fort har blitt veldig populær.


To år har gått siden Newslab ble et sertifisert Miljøfyrtårn for satsingen på grønn drift. Nå gjør bedriften ytterligere tiltak for å sikre en bærekraftig arbeidsdag.


Siden våren har de ansatte hatt tilgang på Whee! sitt utvalg av elsykler, som har gjort hverdagslogistikken betydelig enklere – og ikke minst grønnere.


– Avtalen med Whee! passer oss som bedrift perfekt. Ikke bare er det i tråd med vår bærekraftige profil, men også veldig praktisk for mange av våre ansatte, forteller fungerende daglig leder Linn Isaksen.


Bidrar til å gjøre bedriften mer attraktiv


Responsen på tilbudet har ikke latt vente på seg. Isaksen forteller at mange av Newslab’erne har benyttet seg av syklene, og at tilbakemeldingene er svært gode.


– De aller fleste i NewsLab bor i sykkelavstand til kontoret vårt på Alexander Kiellands plass. Vi ser særlig at de som bor et lite stykke unna kontoret eller de som har etablert seg og fått barn har glede av syklene, ettersom det gjør logistikken rundt levering og henting i barnehage og reiseveien til og fra jobb mye smidigere, sier Isaksen.


– Dessuten er det både effektivt, behagelig og miljøvennlig å sykle til møter med kunder!


Likevel har ikke sykkeltiltaket bare bidratt positivt for de ansatte. Det bidrar også til å gjøre Newslab som en bedrift til et mer attraktivt byrå utenfra.


– Vi merker at det å ha en bærekraftsprofil er en fordel når vi deltar i anbud, da mange kunder stiller strenge krav til sine samarbeidspartnere på dette området, sier Isaksen.– Videre ser vi også at det slår positivt ut i forbindelse med rekruttering. Særlig merker vi at unge mennesker er opptatt av å jobbe et sted som tar ansvar, legger hun til.


En Whee!-sykkel parkert på en gangvei. Sykkelen har frontbærer og montert barnesete.

Bekrefter teorien om bybildet


Cathrine Movold, Daglig Leder i Whee!, er stolt over å få såpass gode tilbakemeldinger på tjenesten.


– Det er gøy å få bekreftet det vi har trodd veldig lenge, nemlig at elektrisk lastesykkel blir en viktigere og viktigere del av “transportmiksen” i byområdene, sier Movold.


– Vi er veldig glade for at bedrifter som Newslab tør å gå i front i Oslo, og tilbyr sykkel fra Whee! til sine ansatte. Newslab bidrar med dette til løsningen; grønnere mikromoblitet i byen vår.