El-lastesykkel som tjeneste

Livet blir bedre med en slik sykkel, men de er dyre og det er endel å passe på. Derfor har vi laget en pakke med leie, forsikring, service og teknisk hjelp til en fast månedspris.

Hvorfor er dette en god deal?

Sykkel med frontbærer, kurv og fotbrett kr 58000,-
Forsikring 3 år kr 7500,-
2 x service + dekkskift pr år i 3 år ca kr 4800,-
Sommer og Vinterdekk ca kr: 1200,-
Rammelås med kjetting : kr 600,-
Vask og vedlikeholdsutstyr: kr 400,-

Alt dette får du til en fast månedspris.

1800 kr/mnd i 36 mnd

Finansiering

Avtalen du som bruker inngår om betaling er en leieavtale mellom deg og Whee!. De 1800 du betaler går til leie en tjeneste, som inneholder forsikring, registrering i sykkelregister, 2 årlige servicer og dekkskift, sommer- og vinterdekk og vedlikeholdsutstyr.

Vi jobber med å utvide tjenesten med bl.a. alternativer for bindingstid og forskjellige typer abonnement, men dette er første versjon.

Hva skjer etter 3 år?

Når 36 måneder er gått har du tre valg.
Du kan la leieavtalen løpe, du kan kjøpe ut sykkelen til markedspris for en slik bruktsykkel (35-40% av nypris) og få den til odel og eie, eller levere den tilbake til oss.

Hva om jeg vil ut av avtalen innen 3 år?

36 måneder er lenge, og det er vanskelig å spå fremtiden. Derfor har vi gjort så du som leietaker kan si opp avtalen med Whee!.

Oppsigelsetiden er med 1 mnd og regnes fra siste i hver måned. Eksempel: Sier du opp før 31.01, er leieforholdet over fra og med 01.03.

For å gå ut av avtalen belastes du som bruker et gebyr på kr 1500,-


Forsikringen

Forsikring for tyveri og skade fra If forsikring. Sykkel og deler er dekket av forsikringen. De viktigste vilkårene for forsikringen er følgende:

Ved parkering i område med adgangskontroll, som kjeller eller låst bakgård, med oppsyn eller i under 10 minutter:
Elsykkel skal være låst med rammelås.

Ved parkering uten oppsyn på privat og offentlig grunn over 10 minutter:
Elsykkel skal være låst med rammelås og fast i noe med medfølgende kjetting. Batteriet skal taes av sykkelen.

Egenandel 2000,-
​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Service og vedlikehold

Sykkelen leveres med lader og vedlikeholdskit. Om du har bestilt tilbehør monterer vi på det, og vel ute på gata kan du enkelt spørre om hjelp via chat, epost eller i en FB-gruppe for brukere. Nye sykler trenger ofte en finjustering av gir og bremser kort tid etter levering. Derfor blir du kalt inn til en gjennomgang noen uker etter utlevering.

Ved sesongskifte blir din Whee! kalt inn til service og dekkskift. På servicen får du oppdatert software, lagt om til sesongens dekk, gått over og justert bremser og gir, og smurt det som skal smøres. Vi sender innkalling ca 2 uker i forveien. Du betaler bare for slitedeler som bremseklosser o.l.

Service skjer hos Whee! fix i verkstedet på Galgeberg, eller etter avtale.

Vask

Whee! tilbyr også vask av elsykkel. Stor vask koster 600 for Whee!-kunder (ordinær pris kr 800,-) Booking av vask gjøres her

Sykkelen

Vi ønsket å tilby en sykkel som er det nærmeste man kommer en bilerstatning på korte reiser. Første generasjon Whee! er basert på modellen Familiano fra den tyske leverandøren Kettler. På sikt er det lagt opp til at vi også har en kortere versjon, og en kassesykkel.

Whee! jobber mot fullskala lansering og utrulling i flere byer i 2021/22. Har du spørsmål, er interessert i et samarbeid, eller vil bli kunde, kontakt oss på hei@whee.no eller på @wheebike i sosiale kanaler.